Robert Haagsma – Passion For Vinyl (boek)

Passion for Vinyl.jpegHet is te laat om dit boek op je verlanglijstje voor kerst te zetten, maar als je de doelgroep bent, vind je sowieso waarschijnlijk liever een plaat onder de kerstboom. Daarom is als extra’tje bij dit – Engelstalige – interviewboek een split-7″ van Digital Mystikz (“I Wait (part II)”) en Jacco Gardner (“Chameleon”) toegevoegd. Robert Haagsma heeft een brede selectie platenliefhebbers aan het woord gelaten die hun liefde voor vinyl mogen verklaren. De ondertitel luidt dan ook “A tribute to all who dig the groove”. En dat is een grote verscheidenheid aan mensen. Hier zijn niet alleen de erkende platenverzamelaars opgenomen, want die had Robert Haagsma al gesproken voor zijn eerdere interviewboek Vinylfanaten (helaas alleen nog leverbaar als eBook, toch de MP3-versie van een vinylplaat.). Platenproducers, platenbazen, technici, eigenaren van platenwinkels, muzikanten en, toch ook, een aantal verzamelaars van totaal uiteenlopende genres worden voorgesteld. Zo komen James Burton van Warp Records, Ferry Roseboom van Excelsior, Ramesh Soekhoe van platenwinkel Vinyl Grove, Ziya Ertekin (DJ Blue Flamingo) en Henry Rollins aan het woord, naast bijvoorbeeld cutter Sean Davies en technicus Bernie Grundman en uiteraard Rinus Hooning, grote man achter Record Industry, de opdrachtgever voor dit boek. En als ik dan enige kritiek mag geven: dat zij de opdrachtgevers zijn, is soms al te duidelijk. Dat gezegd hebbende: de overvloed aan interessante mensen, de mooie vormgeving (het boek is op 10″-formaat) en de bijgevoegde 7″ vergoeden veel.


mij=Record Industry

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven