Scud Mountain Boys – Do You Love The Sun

Scud Mountain Boys - Do You Love The SunDat was een rare gewaarwording..Ik was ervan overtuigd naar een onvervalste bluegrassplaat of dan toch op zijn minst wel naar een echte countryband te gaan luisteren toen ik Do You Love The Sun van Scud Mountain Boys opzette. Zo’n bandnaam doet dat tenminste heel erg vermoeden. Mis! Hoewel je, als je heel goed luistert, kleine snippertjes bluegrass in de muziek van Scud Mountain Boys kunt ontdekken en er onmiskenbaar country-invloeden te horen zijn, zou ik de muziek op Do You Love The Sun eerder willen omschrijven als melancholische americana. Geen wonder dat het allemaal zo melodieus klinkt, de (voor mij) bekendste Scud Mountain Boy is Joe Pernice die met zijn Pernice Brothers al een aantal heel fraaie indiepopplaten heeft gemaakt. Nooit geweten dat deze Pernice ook nog in een andere band zat. En dat is ook niet zo gek want ondanks dat Scud Mountain Boys al drie platen hebben gemaakt stamt hun laatste cd Massachusetts uit 1996. Zeventien jaar later besluiten ze om, na verschillende andere projecten, toch gewoon weer een plaat te maken. De boys zijn intussen mannen van middelbare leeftijd geworden, dat is wel te horen. Maar in al die jaren hebben ze genoeg levenservaring op kunnen doen om negen mooie melancholische indiefolkliedjes te maken plus een prima cover van het instrumentale “Theme From Midnight Cowboy”. Do You Love The Sun doet zijn naam eer aan, zelfs in de meest melancholische nummers sijpelt nog een sprankje melodieuze zon door. Over de gehele linie mooi, maar onweerstaanbaar in het slepende “Crown Of Thorns”, het aanstekelijke “The Mendicant” en het schrijnende “Orphan Girl”.


mij=Ashmont / One Little Idian / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven