The Future Primitives – Into The Primitive

The Future Primitives - Into The PrimitiveDe Zwitser Taeb Zerfall, the Beat-Man, Lightning Beat-Man of the Reverend Beat-Man is eigenlijk een moderne antropoloog als het aankomt op garagerock, trashpunk en -rock & roll. Met zijn label Voodoo Rhythm struint hij de wereld af op zoek naar garagebandjes. En het grappige is dat nagenoeg elk land ter wereld wel een garage-scene heeft, van Colombia via Zuid-Afrika tot aan de Philippijnen. En nog goed ook! Zijn laatste ontdekking heet The Future Primitives uit Zuid-Afrika. En da’s in de optiek van een goede platenverzamelende vinylvriend van me een uitermate freakbeat-, psych-, surf-, fuzzdriven-, rare- en mint-garagebandje met een liefde voor wahwah- en distortiongitaren. Ach, het rammelt en rolt en heeft die paar akkoorden op een kletsrake manier weten om te zetten in vurige beat met jankerige, zeurderige vocalen vol gekrijs. The Monsters, The Cramps, The Milkshakes en Los Infernos inéén en over de top. Eigenlijk zijn alle beatbandjes inwisselbaar. Maar, wat geeft het. De intentie is juist. De rebellie spat er vanaf en het oergeval dat rock ooit een gevaar was voor de samenleving is sterk behouden. Dat hoor je en dat is wat blijkbaar mensen overal op deze aardkloot met elkaar verbindt. Niet voor niets probeer ik op vakanties als souvenir altijd de meest rare inheemse beatbandjes te scoren. Muzikaal is het altijd in orde en vooral leuk voor elk feestje. Jammer voor The Future Primitives dat het Rotterdamse Primitive helaas ter ziele is gegaan. Dit trio zou de beste en meest terechte huisband zijn geweest.


mij=Voodoo Rhythm

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven