Cat Lee King vs. Mighty Mike OMB – Grits N Gravy

Grits N Gravy.jpgHet woordje ‘versus’ staat hierboven niet voor niets. De ondertitel van deze split-EP luidt A 50’s Rhythm Blues Battle of Epic Proportions. Nu valt dat ‘epic’ wel mee, want we krijgen maar acht tracks te horen. Vier nummers gezongen door jongeling Cat Lee King – een jaar of twintig – en vier door rhythm & bluesveteraan Mighty Mike OMB, steeds om en om gespeeld, met dezelfde begeleiders. Elk nummer is in één take opgenomen en de studiotijd voor het hele project bedroeg exact een dag. Mighty Mike OMB zou je kunnen kennen als de drummer en zanger van garagebluesduo The Juke Joint Pimps of zijn solowerk. Cat Lee King is hier de grote onbekende en, jammer voor het joch, hij delft het onderspit. De twee Duitsers – jawel – lijken dan wel aan elkaar gewaagd, maar de majestueuze, donderende stem van Mighty Mike klinkt het meest angstaanjagend en dus het meest overtuigend. Zes van de tracks zijn covers, twee van eigen hand. Het aardige is dat de covers goedgekozen zijn – want van relatief onbekende muzikanten – en de twee zelfgeschreven nummers hier nauwelijks voor onderdoen. Overigens: alleen al om de hoes zou je op zoek moeten naar de vinyl-versie, want die is uitgebracht in het machtige 10″-formaat.


mij=Stag-O-Lee / Clearspot

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven