Cibelle – ΔUnbindingΔ

Cibelle - UnbindingAls u in december redenen tekort kwam voor een feestje, dan heeft Cibelle er wel een paar in voorraad. Gekke hoedjes behoren tot de dresscode, bubbels in de buik zijn het gevolg. ∆Unbinding∆ is een malle houseplaat, waarop de Braziliaanse zangeres uitpakt met tal van vocale hoogstandjes. ‘We’re making love through the bassline’ is het uitgelaten credo. Cibelle’s stem gaat continu door de mangel. Cartooneske Pokémon-interjecties worden afgewisseld met vertragende effecten en – natuurlijk – een portie autotune. Dat alles vormt nog maar de basis, want Cibelle zelf zingt er ook nog au naturel doorheen. Soms vervalt ze in expressief gekweel, maar veel vaker zorgen haar disco-uitspattingen (“Thrills”!) voor een brede grijns. De begeleidende beats zijn ontzettend funky, en geen moment op één (sub)genre vast te pinnen. De plaat werkt zo tegelijkertijd op de heupen en het hoofd. Cibelle’s koorddans is even vervaarlijk als indrukwekkend. “The Fall” heet de absolute uitschieter volkomen ten onrechte. Magische synthesizers zorgen voor een intergalactische hit op een planetoïde ver van huis.


mij=Crammed Discs

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven