La Luz – It’s Alive

La Luz - It's AliveHolland Sport was een van de weinige programma’s waar ik de tv nog wel eens voor aanzette. Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk presenteerden voor de VPRO een potpourri van sportfilmpjes, interviews en spelletjes. Naar het voorbeeld van de grote Amerikaanse talkshows was er een heuse huisband aanwezig. De surfrock van Ocobar paste goed bij de rommelige maar charmante vibe. Mocht iemand uit de States ooit het format willen kopen, dan kunnen ze La Luz bellen. De vier dames uit Seattle brengen op It’s Alive de surf van vroeger. De toegankelijke liedjes zijn alvast op jingle-lengte gesneden. Gevaarlijk wordt het nergens. Zo hadden de instrumentaaltjes best wat snerpender gekund. Als er gezongen wordt – en dat is gelukkig het merendeel van de tijd het geval – is It’s Alive juist een lekker lui plaatje. De meerstemmige passages doen de groep boven de genre-clichés uitstijgen. “Call Me In The Day” lijkt zelfs op een dromerige Fleet Foxes. Het kost geen moeite je de dames ravottend voor een ‘beach house‘ voor te stellen, en anders helpen ze zelf wel een handje op hun Facebook. Ik zou kijken, als ze één minuut op de Nederlandse tv mochten vullen.


mij=Hardly Art

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven