Landlines – Land Lines

Landlines - Land LinesVoortgekomen uit de indieband Matson Jones starten de uit Denver afkomstige dames Grbac, Harada en Mascorella in 2010 Land Lines – niet de verwarren met onder andere de metalband Land Lines. Eenieder brengt solomateriaal in, dat omgebouwd wordt tot bandmateriaal. In 2012 vindt de release van hun debuut plaats dat vanaf juli 2013 ook bij ons verkrijgbaar is. De tijd dat popmuziek – in de ruime zin des woords – door mannen gemaakt werd ligt gelukkig nu wel achter ons. Wel gezegd moet worden dat Mascorella – ze speelt nog wel op het album – inmiddels vervangen is door Han (een man). Land Lines zou je weg kunnen zetten als een folkband, maar de muziek drijft op een minimaal muziekbad zoals we dat kennen van Sufjan Stevens, zou met meer noise soms richting shoegaze gaan en met toegevoegde beats zo de dansvloer kunnen vullen. De dames kiezen er echter voor om in te zetten op een contrast van mierzoete vocalen en een breekbare sound. Dit komt door de kale productie, maar zeker ook door de aparte inzet van cello´s en drums: een gitaar komt er niet aan te pas. Land Lines is een bijzondere band, hopelijk dat ze ook nog eens onze kant opkomen.


mij=Cash Cow Production/Five Roses

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven