Los Hacheros – Pilon

 Los Hacheros - PilonWie Daptone Records associeert met soul en funk zit bij het goede eind. Wie het New Yorkse Los Hacheros associeert met soul en funk doet ze tekort. De Houthakkers (vrije vertaling) weten op hun debuutalbum Pilon dat op het eerder genoemde platenlabel uitkomt, uit veel meer vaatjes te tappen. Zo is de voertaal Spaans en lijkt Cuba niet ver weg. Al doe ik ze hier nog mee tekort. Wat het belangrijkste is dat de muziek warmte uitstraalt. Alsof je op een zwoele zomeravond een cafeetje binnenwandelt voor een drankje, maar niet meer wegkomt van zoveel liefde, je een salsadansje waagt met je geliefde (voorop gesteld dat je dit beheerst) én uiteindelijk aangeschoten de toko verlaat. Het vijftal valt op door de instrumentenkeuze: een fluit, trombone en viool. Dit alles op een basis van bas, gitaar en percussie (inclusief conga´s). Met de negen liedjes die bij elkaar zo´n veertig minuten duren en ook nog eens heerlijk helder van klank zijn is het dus prima toeven bij deze New Yorkers.


mij=Daptone

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven