No Ceremony/// – No Ceremony///

No Ceremony/// - No Ceremony///Als je muzikanten als Joey Santiago (Pixies) en James Vincent McMorrow als gast op je debuutalbum hebt, dan verwacht je dat achter de band uit Manchester bekende muzikanten zitten. Uit niets blijkt echter dat dit bij James, Kelly en Victoria het geval is. Dat er een gitarist en zanger als aanvulling op het trio dienst doen, snap ik wel als ik het resultaat van No Ceremony/// hoor: de muziek is elektronisch en een sterke zanger hebben ze niet in hun geledingen. Electro is niet iets dat normaliter op mijn bord ligt, maar als ik opener “Hurtlove” hoor, dan zouden de songs wel eens een aangename verrassing kunnen zijn: piano, dansbare beats, samples en een up-tempo liedje. Jammer dat deze uiteindelijk na nog geen drie minuten als een nachtkaarsje uitgaat. Hier was in een mix meer eer te behalen. Het aansluitende “Feelsolow” pakt echter de draad verder op. Er duikt zowaar een zangeres op. De komende drie liedjes (inclusief Santiago op “Heartbreaker”) mogen dan wat aan de introverte kant zijn, maar het is er prima toeven. Hierna laat McMorrow zijn kunnen horen in “Awayfromhere” en dat doet hij met verve. Het nummer is echter het laatste interessante op deze plaat. De creativiteit lijkt verdwenen en de afsluitende vier liedjes zou bij een elpee de b-kant zijn die je nooit draait. Jammer.


mij=PIAS

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven