Spain – The Morning Becomes Eclectic Session

Spain - The Morning Becomes Eclectic Session.jpgKCRW Radio in San Diego, California zendt al ruim vijfendertig jaar een programma uit met livemuziek, The Morning Becomes Eclectic. De lijst met optredende bands en artiesten is een prachtig overzicht van opvallende namen uit de – vooral – Amerikaanse popmuziek van de afgelopen decennia. In oktober 2012 was Spain voor de derde keer te gast. Voorman Josh Haden maakte met zijn band na een fikse periode radiostilte een nieuwe en bijzonder verdienstelijke plaat: The Soul of Spain. Blijkbaar is de comeback goed bevallen, net zoals de radiosessie, want de opnames – live to 2-track staat er trots op het hoesje – zijn nu op plaat uitgebracht. We horen een band die is uitgebreid met onder meer drie zussen van Josh Haden als koortje. Zus Petra verzorgt samen met zus Tanya Haden ook de wonderschone strijkers op “Walked On The Water”, sowieso een van de hoogtepunten van deze opnames en van The Soul of Spain. Deze track wordt voorafgegaan en gevolgd door andere nummers van deze comebackplaat (“I’m Still Free” en “Only One”). De overige vier zijn geselecteerd uit de rest van de catalogus. Herfstig, stijlvol en zelfs in je luie luisterstoel durf je niet teveel te bewegen – bang dat zelfs het lichtste gekraak de opnames en uitvoering stoort.


mij=Glitterhouse

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven