The Galactic Lo-Fi Orchestra – Giving Popmusic Back to the People

The Galactic Lo-Fi Orchestra - Giving Popmusic Back to the People.jpg‘Eindhoven de gekste?’ Alleen op de foto’s waar ze opgeplakte snorren en nepbrillen dragen. Verder klinkt The Galactic Lo-Fi Orchestra redelijk normaal. Wel verdienen ze extra punten door daar waar de songs op Giving Popmusic Back tot the People te netjes en te braaf worden, de gitaren overstuurd te laten klinken, een vocoder op de zang van Michel Geelen los te laten en – in het algemeen – het geluid rauw en basaal te laten klinken. Toch klinkt het allemaal niet zo heel erg lo-fi (al lijkt de zang soms in een badkamer opgenomen) en daar waar het dat wel doet is het functioneel. De lichtjes op Pavement, Posies en Presidents of the USA (“I Know A Girl”) leunende rammelpop is uitermate vrolijk, wars van alle pretentie en de tien tracks klokken eerder twee dan drie minuten. Uitzonderingen hierop zijn de single “Keep On Truckin”, die zowaar hitparade-fähig probeert te zijn, het aan Senser (wie kent ze nog?) refererende “All I Want” en de afsluiter “True Love”, een pianoballade die een hart onder de riem probeert te steken van iedereen die zojuist door zijn of haar geliefde is verlaten.


mij=Supermarket Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven