Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra – Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything‘We live on the islands called Montreal and we, and we make a lot of noise, because we love each other!’ Dat zijn de openingswoorden van Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything, de zevende plaat van Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, het vehicle waarmee Efrim Menuck al jaren de zijlijnen van de post-rock opzoekt. En ja, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra is alweer een nieuwe variatie op een naam voor de band, want er staat weer een nieuwe incarnatie. De Tralalala-band is even aan de kant geschoven en de band is nog ‘maar’ met vijf man. Nog wel steeds onder leiding van Menuck. En Menuck gaat verder waar hij gebleven was. Met zijn soloplaat “Plays High Gospel” dreef hij al verder van de traditionelere post-rock, zoals zijn andere broodheer, Godspeed Your! Black Emperor, het speelt, maar met Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything gaan Menuck en zijn vrienden nog een stapje verder. Natuurlijk, drie nummers klokken nog boven de tien minuten, het is gitaargalore all over the place, maar van een traditionele opbouw is amper sprake. Want, horen wij daar geen poppy refreintjes? Wat hetzelfde is gebleven is de zang van Menuck. Die is nog altijd op een randje en is een behoorlijke acquired taste. Maar diegenen die daar mee om kunnen gaan, die horen een pracht van een plaat, waarmee Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra zich nog meer afzondert en onderscheidt. Want Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything is een kruising tussen het beste werk van het eerder gememoreerde Godspeed Your! Black Emperor en de mede Canadezen Arcade Fire. “What We Loved Was Not Enough” zingt Menuck als een mantra in het gelijknamige nummer. Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything is daar het ultieme bewijs van.


mij=Constellation

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven