Babylon Circus – Never Stop

Babylon Circus - Never StopDe tijd dat Franstalige artiesten met regelmaat hits scoorden leek lang achter ons te liggen maar met Maitre Gims en Stromae hoog in de charts en airplaylijsten is het tegendeel maar al te waar anno 2014. Ook het uit Lyon afkomstige Babylon Circus zou met een beetje geluk daarbij aan kunnen sluiten. Terwijl ze al een kleine twintig jaar aan de weg – dan wel Route National – timmeren en een paar jaar geleden ook het Pinkpop-publiek mochten vermaken, is bij het grote publiek in Nederland het tienkoppige Babylon Circus nog niet echt doorgebroken. Dat Never Stop daarin verandering zal brengen is moeilijk te geloven want, hoe lekker dit album ook is, een echte kneiter van een radiohit hoor ik niet. De prettige mix van ska-, rock- en folkritmes en vooral de slimme wisselwerking tussen vette gitaarsounds en zonnige trompetten is top en commercieel verantwoord geproduceerd. Hoogtepunten voor mij zijn afsluiter ‘Babylon Requiem’, meeslepend en kritisch over de huidige maatschappij en de rol van religies, en vooral de melancholieke reggaebeat in ‘Nuit de Printemps’ is grote klasse. Lekkere band, fijne plaat, voor al diegenen die weleens weemoedig hun oude Mano Negra plaatjes afstoffen geen verkeerde aanschaf.


mij=Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven