Golden Suits – Golden Suits

Golden Suits - Golden SuitsAls je als muziekliefhebber leeft met de waan van de dag, dan kan het zomaar zijn dat er releases langs je heengaan. Er komt zo ongelooflijk veel uit, en er zit nou eenmaal maar 24 uur in een dag. En wie bepaalt waar jij nou naar moet luisteren? In dit geval ben ik dat onder het motto: doe eens gek en lees verder. Het debuutalbum van Golden Suits lag hier al een tijdje op een stapel (release was in augustus), maar was er toch eentje die constant mij om aandacht vroeg. Het kwam er echter maar niet van. Golden Suits is het soloproject van Fred Nicolaus van Department Of Eagles. Hij schreef de liedjes – al dan niet met Daniel Rossen (Grizzly Bear) – en bespeelde zelf de meeste instrumenten. Al had hij de nodige hulp van onder andere leden van datzelfde Grizzly Bear. Nicolaus bezingt op zijn debuut meestal de minder vrolijke gebeurtenissen uit zijn leven, maar is muzikaal allesbehalve een droefsnoet. Hij klinkt als een Pete Doherty, maar dan wat minder chaotisch, die door een beatlesque omgeving loopt te swingen. Het is dan weer bombast, maar op andere momenten weer lo-fi-, bijna folky klein. Had ik naam Beck al laten vallen? De tien liedjes die net geen 44 minuten klokken heb ik de afgelopen maanden geregeld gedraaid en ik koester het schijfje inmiddels. Ik hoop voor Golden Suits dat we er meer van gaan horen en dat ze niet ondersneeuwen in de stortvloed aan releases en bandjes.


mij=Yep Roc/Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven