Samantha Crain – Kid Face

Samantha Crain - Kid FaceFolkzangeressen met een braampje op de stem zijn in. Ik kreeg laatst de deur naar mijn vaste zondagmiddaghonk niet eens open toen daar ene Démira stond te spelen. Bekend van televisie, zeggen ze dan… Kennelijk vertedert het de mensen: jonge vrouwen met een oude ziel en dito stem. Zie Amy Winehouse, Lorde en Alela Diane. Ook Crains derde album ademt succes. Solide geproduceerd door John Vanderslice brengt de zangeres van Indiaanse origine gemoedelijke folkdeuntjes. Ik vind het eindresultaat countrypop zoals Tim Knol het maakt. Makkelijk meezingbaar, maar het gebrek aan weerhaakjes maakt me gaandeweg de plaat melig. De gitaren mogen wel wat meer rammelen, de vocalen wat meer treuren. Weg van het ambachtelijke, richting de blues. In hoogtepunt “For The Miner” zet Crain een stap in de goede richting. Ik was ze bijna vergeten, maar moest ineens aan de Turin Brakes denken; hoog tijd om The Optimist LP weer eens te draaien.


mij=Full Time Hobby

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven