Towerbrown – Count Me Out

Towerbrown - Count Me OutSixties liefhebbers opgelet, want we zakken vandaag af naar het Franse Grenoble om kennis te maken met Towerbrown. Dit viertal bestiert een typische garagebeatband die niet al te zuiver in de leer is en het beste uit de sixties haalt. Count Me Out is hun debuutalbum, nadat eerder twee ep’s het licht zagen. Wat vooral opvalt, is een vet Hammondorgel dat tekeer gaat alsof alles eruit gehaald moet worden voor het noodlot toeslaat. Als basis is er – uiteraard – de standaard gitaar, bas en drums. En er is een heuse sitar – al zal ik hier nooit fan van worden. Voertaal is het Engels. Towerbrown is zo’n bandje dat overal op de wereld op had kunnen duiken, de sixties weer in het zonnetje zet en wat mij betreft het leven kleur geeft. Misschien grasduinen ze in wat teveel sixtiesgenres (r&b, beat, surf, enz.) en is een halfuur aan nummers wel wat aan de korte kant, maar ach: ik heb weer een goed humeur.


mij=Screaming Apple/Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven