VA – Purple Snow: Forecasting The Minneapolis Sound

VA - Purple Snow: Forecasting The Minneapolis SoundSoms moet je plots aan iemand denken die ergens verstopt was in een uithoek van je hersenen. Zo dacht ik aan E. die ooit uit het niets een live-performance gaf van “September” van Earth, Wind & Fire. Ik had niets met deze band, maar zoals hij het bracht was je meteen fan. Door de funk-verzamelaar Purple Snow: Forecasting The Minneapolis Sound vroeg ik me af hoe het met hem zou gaan en of hij deze verzamelaar wat zou vinden. Ik denk het wel, al is er een naam die bij de Minneapolis scene hoort die ik eigenlijk eerder zou moeten noemen en dat is uiteraard Prince. Purple Snow bevat werk van artiesten uit de scene waar hij uit voortkomt – vóór en net ná de tijd, rond eind jaren zeventig, dat hij zijn eerste werk opnam. Wereldberoemd zoals Prince werden ze niet. Minneapolis is als stad door de afstanden naar andere steden teveel op zichzelf en de muziek is net wat minder briljant dan het werk van de man die wel wereldberoemd werd. Al hoor je de inspiratie die Prince kreeg er wel doorheen en lijkt hij soms mee te spelen. Ik had hier uitgebreid verder kunnen vertellen over de scene, maar bij de promo die een selectie van twee cd’s (en vier elpees) kent ontbreekt deze. Het album staat op twee nummers na op Spotify, maar uiteraard zonder boekwerk. Mocht je echter veel hebben met r&b, soul en funk en eens in de geschiedenis willen duiken dan is deze release zeker een aanrader. Mijn favoriete track is “It’s The Things That You Do” van Flyte Time die volgens mij zo voetjes van de vloer krijgt op de dansvloer op een of andere boogienight. Maar laat deze track nou net niet op Spotify staan.


mij=The Numero Group

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven