Ze Mannschaft – Gosu Ckac Ock!

 Ze Mannschaft - Gosu Ckac Ock!Herkenbaarheid is voor een band belangrijk. Dit kan door de naam, door de muziek, maar ook door een logo. Als ik echter een tekstloze cd-r uit de stapel haal en op de hoes de letters OSUC ACOC! zie staan, dan heb ik geen idee wat ik in handen heb. Een aantal letters tussen de eerder genoemde letters zie ik in eerste instantie niet staan: het moest Gosu Ckac Ock! zijn. Het infoblad dat er ongetwijfeld bij zat is zoek, en op onze interne postlijst heeft ons opperhoofd er de bandnaam GoSuckACock van gemaakt. En dat is niet lekker online zoeken als je specifiek de band wilt hebben… Maar goed, wij hebben super-Prikkie en die kwam bij de Amsterdamse band Ze Mannschaft uit. Kijk, daar kan ik wat mee. Wel vreemd dat ze zelf in de wereld hebben gebracht dat er een link is met Duitse muziek als Kraftwerk en Rammstein. Want als het ergens niet op lijkt, dan…. Maar goed, Ze Mannschaft levert met hun in eigen beheer uitgebrachte debuut Gosu Ckac Ock! een lekkere plaat af. Eerste instantie moet ik wat aan Queens of the Stone Age denken, maar het is nog meer catchy, als The Eagles of Death Metal. En soms is het net De Staat, inclusief de cowbells, en zo aanstekelijk als Go Back To The Zoo. Misschien mogen ze nog wat meer eigen smoel hebben, maar het is wel een cd die ik met veel plezier gedraaid heb. Dertien liedjes worden er in net geen veertig minuten doorheen gejast. Het enige overbodige is het eind van de tiende track, “Bohemian Rhapsody” – en nee, dit is geen cover. Dit komt door gabberbeats die misschien leuk zijn bij een concert, maar een hinderlijke onderbreking zijn op deze cd. Als dit dan moet, dan maar helemaal op het einde. Blijft echter dat dit een cd is van een band die met deze release in de hand erkenning verdient.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven