Katy B – Little Red

katy_b-little_red.jpgEind 2010 maakte de Britse Katy B indruk met de eerste liedjes van haar plaat On A Mission, geproduceerd door Benga, Geeneus en Zinc. Het was toen nog tamelijk uniek om een zangeres kwetsbare teksten te horen zingen over een kruising tussen dubstep en pop. Ruim drie jaar verder is de dubsteprage weer over, is iedereen Katy B weer vergeten – nee, Kate Boy is toch echt een Zweedse electrozangeres met band – en zou het een interessante vraag kunnen zijn welke kant Kathleen Brien (zoals ze echt heet) zich op ontwikkelt. Nou, stel, je hebt geen idee. Een gok: ze volgt de radiohype. Nu de 3FM-meute massaal dubstep ‘uit’ verklaard heeft en Disclosure-achtige ninetieshouse ‘in’, misschien een Disclosure-aftreksel? Precies. Ja, echt dus. Het nummer “I Like You”, met de treffende tekst “I like you a little bit, more than I should” is op exact dezelfde manier catchy, retro en ontzettend saai tegelijk als Disclosure. “Everything”, het beste nummer op de plaat, is ook meer dan een beetje Disclosure. Zal dus wel weer een enorme hit worden. Little Red staat verder vol met slappe, generieke EDM, bedacht en ingespeeld op een te klein pianoklaviertje. Niks dubstep meer en van die teksten is ook niet veel over. Katy B heeft al haar geloofwaardigheid overboord gesmeten en laat zich hier tot een product walsen dat over twee jaar weer volledig is vergeten. Op ballads als “Crying For No Reason” hoor je pijnlijk dat ze het mindere zusje is van Robyn. Dat de tweede plaat van de Nederlandse Krause jammerlijk geflopt is vind ik zonde, maar haar “Human” had meer ziel dan er op dit hele album staat.


mij=Sony

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven