Marina Zettl – Watch Me Burn

Marina Zettl - Watch Me BurnDenkend aan Oostenrijk schieten mij zeer weinig namen van popmuzikanten te binnen. Falco en de groep Opus, bekend van hun (enige?) hit “Live Is Life” uit 1985, met dat irritante nanananana-refreintje dat je niet meer uit je kop krijgt, zijn de enigen die ik kan bedenken. Ze hadden er veel succes mee, maar om nu te zeggen dat het muzikale hoogstandjes waren… nee. Marina Zettl is een Oostenrijkse zangeres en heeft mijns inziens een beetje hetzelfde probleem als haar landgenoten. Op haar derde cd Watch Me Burn mengt ze pop en een vleugje rock met wat rustigere jazzy songs. Zettl zingt goed en haar band speelt onberispelijk. Opener “Monsters & Beasts” is bijvoorbeeld zo’n goed popliedje en titeltrack “Watch Me Burn” een zwoel jazzy liedje in de stijl van Caro Emerald. Maar hoewel de titel van de cd anders doet vermoeden vlamt het nergens. Dat komt door de strakke productie waardoor het niet sprankelt en alles heel dof klinkt. Naarmate de cd vordert vliegt Frau Zettl ook steeds meer uit de bocht door oeverloos te oe-en en aah-en op een manier die mij al heel snel irriteert. Juist ja, hetzelfde effect als dat Falco en Opus op mij hebben. Wellicht is de jazzpop van Marina Zettl wél geschikt voor een avond in een donkere kroeg, thuis zal ik cd zal ik vrijwel zeker nooit meer opzetten.


mij=Coast To Coast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven