Minor Alps – Get There

Minor Alps - Get ThereEr zijn al vlinders, las ik ergens. Wat vroeg in het jaar en ik heb ze nog niet gezien, maar er zijn al vlinders. Er zijn echter nog geen bloemen, dus om de vlinders te laten overleven moeten we stukken sinaasappel of ananas buiten leggen als voedsel voor de vlinders, om ze te helpen overleven. Want als het niet vanzelf gaat, dan moet je de natuur een handje helpen. Net zoals je soms de juiste bandjes even moet helpen. Een bandje als Minor Alps bijvoorbeeld. Minor Alps is een samenwerkingsverband van Matthew Caws, van Nada Surf-faam en Juliane Hatfield, een van de vlinders van de indierock van de jaren negentig. Beide kwamen elkaar destijds al tegen bij de respectievelijke concerten en hielden contact, om bijna twintig jaar later te besluiten om samen eens wat op te nemen. Een wijs besluit. De stemmen van Hatfield en Caws harmonieren prachtig en beiden kunnen nog een puik powerpopnummertje met de juiste hooks schrijven. Gooi daar wat omfloerste elektronica bij en je krijgt met Get There, een heerlijk pretentieloos plaatje dat uitstekend past bij deze fijne, te vroege lente. Levend, dartelend in de zon als een stel prachtige vlinders. Ik leg wat ananas buiten om de band te helpen overleven tot de concerten in mei…


mij=Barsuk / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven