Parquet Courts – Tally All The Things That You Broke

Parquet Courts - Tally All The Things That You BrokeVergeet The Strokes, die rijkeluisstinkertjes van Manhattan. Parquet Courts uit Brooklyn is Pavement, Vaccines, Strokes en Noise Addict bij elkaar. Timmetje Knol riep het al neuzelend in DWDD: ‘ik vin Parquet Courts best wel goed’. Nou, daar moeten we dan maar in geloven. Want, als Timmetje het zegt! Knol heeft wel een punt. Tussen het gerammel en gepiel hoor je namelijk een punkattitude terug die alleen maar uit New York kan komen. Het is een kwestie van niet denken maar direct doen wat goed voelt. Wat je dan krijgt zijn rauwe, oprechte simpele maar doeltreffende alternatieve hits van de straat. Een beetje zoals Becks zoektocht naar liedjes met de perfecte ‘hook’ en ‘feel’. Gaandeweg is hij door schade en schande wijs geworden. Dan moet je deze slackers vooral niet tegenhouden. Laat hen experimenteren, laat hen verkennen! Parquet Courts brak vorig jaar door met het album Light Up Gold. Op hun jongste EP spellen ze hun bandnaam op de cover spottend als Parkay Quarts. Of zou dat zijn omdat parquetcourts.com al in handen is van een domainsquatter? Op basis van Tally All the Things You Broke mogen we nog meer moois verwachten. Mijn hoop is alleen dat de band niet blijft hangen in wat ‘the hipsters’ nu dicteren dat goed is. Als Parquet Courts zonder schroom, voorkennis en vooropgezet plan de studio induikt, dan pas gebeurt er wat puurs, ongekunstelds en rauws.


mij=WYR

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven