The Lonesome Southern Comfort Company – The Big Hunt

The Lonesome Southern Comfort Company - The Big HuntMet de gedrevenheid van een Dave Eugene Edwards, met de intimiteit en een gevoeligheid van een Will Oldham en het bandspektakel van The Band zou ik de herkomst van The Lonesome Southern Comfort Company – inderdaad ook de bandnaam – in Noord-Amerika zoeken. Ook de hoes, met een schilderij van de Amerikaan Walter Hunt uit 1884, geeft die richting aan. Maar deze onvervalste Americana komt uit Zwitserland. The Big Hunt is de derde cd van dit viertal. Apart is de toevoeging van elektronica, iets wat vaak geforceerd klinkt in combinatie met het genre, maar hier wonderwel past. En er is een viool die nog een extra dimensie geeft. Collega DubbelMono had als kritiek op de voorganger dat de songs wel wat gekortwiekt had mogen worden. Zijn wens is doorgekomen en ditmaal hebben de Zwitsers in slechts één nummer meer dan acht minuten nodig. De totaallengte van de negen songs blijft zo binnen de veertig minuten en dat maakt het beluisteren tot een waar genoegen.


mij=On The Camper

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven