Barzin – To Live Alone In That Long Summer

Barzin - To Live Alone In That Long SummerEen week of twee geleden werd er weer een dikke enveloppe met te recenseren cd’s bij me bezorgd. Altijd leuk, zo’n stapel nieuwe muziek waarvan ik het meeste niet ken. Op goed geluk koos ik voor deze week de cd To Live Alone In That Long Summer van de Canadese singer-songwriter Barzin. De hoes deed namelijk vermoeden dat het weleens een rustig plaatje zou kunnen zijn en daar was ik wel aan toe na een druk paasweekend en het verjaardagsfeest van mijn dochter. Mijn vermoeden bleek te kloppen, want de cd is een warm bad van negen rustige melancholische liedjes. Er klinkt geen noot te veel, er wordt niet van de veilige paden afgeweken en de zang is net iets boven fluisterniveau. Daardoor wordt het nergens spannend. Hinderlijk is dat gek genoeg niet, want het hele album klinkt prachtig en mooi. Dat Great Lake Swimmer Tony Dekker meespeelt en -zingt en het album ook nog eens geproduceerd heeft is eigenlijk ook een logische verklaring voor deze gloedvol klinkende plaat. De muziek vertoont gelijkenissen met die van The Great Lake Swimmers, maar doet me ook denken aan de onthaastende muziek van Iron & Wine. Wie, afgaande op de titel, verwacht een album vol zonnige en zomerse liedjes te horen komt bedrogen uit. To Live Alone In That Long Summer is een album voor als de zon onder is gegaan, voor zwoele zomernachten of koude herfst- en winteravonden waarop je snakt naar een beetje warmte en het leven nog eens goed overdenkt.


mij=Monotreme

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven