Bender – Wonder

Bender - WonderDe liedjes van Bender gaan over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren. Neem nou de voetbalsingle Wonder over de geknakte voetbalcarrière van kleine Bertje Vissers. Eens in de 25 jaar komt er een muzikant met een weemoedig plaatje of een verhaal op de proppen waaruit blijkt dat er ooit een glansrijke voetballer aan Nederland verloren is gegaan. Rick de Leeuw van de Tröckener Kecks beschreef zijn kortstondige voetbalavontuur bij RCH Heemstede in Naar de Top. Bert Vissers doet dat nu met zijn Bender over de c1 van BCM. En waar Rik de Saedeleer commentaar gaf op De Leeuws verhaal, doet Evert ten Napel dat op de single van Bender. Mooi dat jongensdromen om ooit in het shirt van Oranje te mogen spelen gedeeld worden op muziek. Telkens weer opnieuw. Dat is onze uitdrukking van pure liefde en romantiek over de dingen die helaas voorbij gaan. In tegenstelling tot de rechttoe-rechtaan-versie van Tröckener Kecks is Bender’s single een folky deuntje dat doet denken aan Adamo met zijn Belgische poldervariant op de Mediterrannee. André Hazes nam vaker zijn melodietjes over in een liedje als “De Hoogste Tijd”. Niks mis mee en in elk geval een prima aanloop naar de Oranjegekte voor het komend WK, want stiekem willen we allemaal wel eens weten hoe het toch zou zijn om te schitteren in Oranje op het allerhoogste podium. Bertje Vissers mag dan zijn voeten niet meer laten spreken, zijn stem en zijn band geven prima weer hoe gemiste kansen mooie dromen kunnen blijven.


mij=Bender Muziek

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven