Brennente – Brennente

Brennente - BrennenteNet zoals de grotere Nederlandse festivals Nederlandse bands aan hun buitenlandse programmering toevoegen, zo staan er in Duitsland Duitse bands geprogrammeerd. De laatste jaren bezocht ik dergelijke Duitse festivals en zag daar het een en ander. Ik moet echter eerlijk zeggen dat er weinig bijzonders tussen zat. Eén van de bands die ik daar echter wel eens zou willen zien is Brennente, een vijftal afkomstig uit Fulda (vlakbij Frankfurt am Main). Wereldberoemd zijn ze nog niet, zelfs nog niet in eigen land. Ik kon namelijk verdacht weinig over ze vinden op het internet, Last.fm kende geen luisteraars en de toekomstige touragenda is leeg. Mogelijk dat dit komt door de teksten die volgens Spotify op een na allemaal ´expliciet´ zijn. Deze gaan van het verlangen naar liefde tot platte seks. Misschien wel wat vreemd als een vrouw (Ulrike Helmholz) de teksten van een man (Gunther Lorz) zingt, maar goed, het zij zo. Toetsenist Lohr schreef schreef ook de muziek. Deze heeft een sterke hang naar de jaren dertig waarin Kurt Weill en Bertolt Brecht hun Dreigroschenoper schreven. Brennente bouwt de theatrale vorm om naar een rockband. Tekstueel vind ik de Duitse teksten beter bij ze passen dan de Engelstalige, ook bij die laatste intrigeert de band mij. De cd lag hier al een tijdje en heeft overuren gemaakt. Hopelijk is er nog een leven voor ze na dit geslaagde debuut.


mij=Faust Studio/Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven