Hallo Venray – Show

Hallo Venray - ShowEn daar is File Under ook nog met een stukje over Hallo Venray´s Show… Er was geen ontkomen aan: gitarist/zanger Henk Koorn en zijn mannen (drummer Henk Jonkers en bassist Peter Konings) leverden een meesterwerk af. Eigenlijk zou ik het hierbij kunnen laten, want het klopt helemaal wat u elders heeft gelezen. En dat voor een band die al lang aan de weg timmert – ze stonden in 1992 al op Pinkpop. Wat me echter een beetje tegenstaat in die reacties is dat het net is alsof dit uit de lucht komt vallen, terwijl ze bij mijn weten nooit een slechte plaat hebben afgeleverd. Ook de laatste van inmiddels zo’n zes jaar geleden niet, integendeel zelfs. Maar goed, op Show is het misschien net wat toegankelijker en net wat melodieuzer. Op Show hoor je de invloeden van Bob Dylan (“Bob Dylan Lyrics”), Lou Reed (“Two Feet”) en Neil Young (“Buildings”), maar alles wordt op dusdanige wijze gebracht dat het helemaal als Hallo Venray klinkt. Grappig is ook de cover van Prince “Controversy” die onherkenbaar basic is geworden en ik eerder op de eerste soloplaat van John Lennon zou plaatsen dan op een Princerelease. Show kent veertien tracks die bij elkaar ruim drie kwartier klokken, maar de lengte per liedje verschilt van nog geen twee tot meer dan zes minuten. Hallo Venray maakt hier veertien keer indruk: ze rockt, is intiem, swingt en heeft een lekker psychedelisch randje. Geweldige plaat!


mij=Excelsior Recordings/V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven