Hiernaermaels – Dwalend in Schaduwtijd

Hiernaermaels - Dwalend in SchaduwtijdHet hiernamaals kan verschillend geschreven worden, los, aan elkaar, met ae, met de toevoeging van ‘naer’ in plaats van ‘na’. Maar, de betekenis blijft dezelfde; het hiernamaals is wat later, hierna of naderhand komt. Oftewel, wat later nog zal blijven voortkabbelen. Eigenlijk een combinatie van klankschalentherapie en atmosferische, meditatieve muziek. Het trio Hiernaermaels bestaat uit Steve Hubback, Edwin van Eck en Silke Blumberg. Samen maken ze gebruik van zelfgemaakte instrumenten en elektronica en produceren de heren donkere, experimentele soundscapes die goed passen als intermezzi voor sferische Sombermans’ acties, Keltische folk en ouderwetse ambient house. Kennen we de Pyschic Warriors Ov Gaia nog? Welnu, met wat vleugjes harp, tingeltangelgeluiden en Vroege Vogels-opnames waan je je in de mistige bossen van Sherwood Forest. Het is zeer repetitief van karakter. Hiernaermaels bewijst dat zijn muziek grensoverschrijdend is. Net zo makkelijk kan Dwalend in Schaduwtijd dienen als introtrack voor de metalband Ghost als voor de experimenteerdrift van een Moloko. Wat de band poppy zou maken is een dijk van een zangeres die ervoor kan zorgen dat een intredende saaiheid vermeden kan worden. Maar ja, wellicht is voor het trio nu het dwalen de leidraad geweest. De rest zal later wel blijven voortkabbelen en komt dus wellicht naderhand.


mij=Clearspot/Flipside/Zesde Kolonne

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven