Hyde Park – Hidden Nature

Hyde Park - Hidden NatureSoms hoor je types als Midas Dekkers weleens zeggen dat ‘de natuur’ overal om ons heen aanwezig is. Hyde Park vindt dat ook, maar draaft een beetje door. Als kunstenaar maakt hij videoscapes in een vissenkom. Tja, ik ben dan geneigd om te zeggen dat Hyde Park een man als Spinvis niet al te letterlijk moet opvatten. Qua geluidscollages en getingeltangel kabbelt het een eind weg. Veel te ver voor geluiden in een vissenkom eigenlijk. Het is loungy, het is minimaal, het is fragiel maar het is ook heel weids, dromerig en afwezig. Alsof Hyde Park zijn gedachtes heeft verplaatst naar het geheugen van een goudvis in een vissenkom en per seconde tot de conclusie komt dat hij wederom een prachtig uitzicht heeft. Met een geheugen van een enkele seconde blijft het verrassingselement enorm aanwezig. Mooi en sferisch, maar waarom zou ik me moeten verplaatsen in het welzijn van een goudvis? Van alle dingen in de wereld is dat ‘t laatste dat ik zou moeten doen voordat ik doodga. Ik koester de gedachte dat de natuur overal aanwezig is. Hoe dan? Dat maakt me geen donder uit.


mij=Clearspot/Flipside/Zesde Kolonne

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven