Senga Etna – Senga Etna

Senga Etna - Senga EtnaZoals ik nog steeds niet kan geloven dat er geen directe connectie is tussen Jaco Pastorius en Frank Zappa, zo kan ik ook niet geloven dat kunstenaar Rik van Iersel en kunstenaar/architect John Körmeling nooit tot een echte samenwerking zijn gekomen. En, dat terwijl Van Iersel met Der Junge Hund, het Beukorkest en nu zijn jazzy en funky Senga Etna volgens mij nooit dichter op de smaak van Körmeling is ingegaan dan nu. Samen met altsaxofonist Ted Milton (Blurt) deed Van Iersel al een aantal freejazzoptredens. Senga Etna is een rare mix van Firehose, Stuurbaard Bakkebaard, Victims Family, Moloko, blues en jazz die in stand gehouden wordt door de muzikanten om Van Iersel heen. Als eerste zijn zoon Joshua die we kennen van Woody & Paul, Richard Nobels van 69 Charger en Fury 161, Onno Kortland van Stuurbaard Bakkebaard en onder andere dj DNA die we nog steeds koppelen aan de Urban Dance Squad. Net als bij het Beukorkest werkt Van Iersel op basis van improvisatie. Dus met een wisselende bezetting waardoor elk optreden en elke plaat een andere sfeer en stijl bevat. Toch kunnen we deze LP verdomd funky noemen tussen alle piepstokjazzdeuntjes door. Dat moet welhaast de vrijblijvende stempel van Kortland zijn geweest. Zijn manier van spel waarbij humor de boventoon voert, is bepalend voor dit album. Het zijn juist de rare kwinkslagen die ook Körmeling zo treffend omschrijven. Ik kan dus niet wachten totdat Senga Etna, al is het maar voor een ouderwets Eindhovens Stratumsend-statement, tot een eenmalig Gesamttheater komt.


mij=Clearspot/Flipside/Zesde Kolonne

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven