3rd Floor Magic – Let Go

3rd Floor Magic - Let GoDe beginjaren van de negentiger jaren waren internationaal cruciaal voor heel wat muziekgenres. Hiphop werd gruwelijk volwassen met Snoop Dogg, Pharcyde, Guru, Fugees en Wu-Tang. Crossover brak definitief door onder aanvoering van Living Colour en Red Hot Chili Peppers, Prince brak economisch een lans voor het wel en wee van muzikanten met een wurgcontract bij een platenmaatschappij. En in Nederland? Nederland had Gotcha! en besefte voor het eerst dat ons geluid best internationale potentie had met acts als The Proov en U-Gene en Oh Jay. Het kwam even later allemaal samen op Documents van Postmen. 3rd Floor Magic is opgericht door Tim Blok en zangeres Hilin Düyü. Zijn bedoeling was om de perfecte verhouding te creëren van funk, hiphop, blues, reggae en ska. Inmiddels heeft 3rd Floor Magic aansluiting gevonden bij een band als Gym Class Heroes. Maar net zo goed past de zeskoppige band bij The Roots, Chef’s Special, Splendid en Ziggi. Stuk voor stuk feelgood-hits op deze EP Let Go. Let even op “New Generation”, de laatste track op dit album. Ik weet niet of Bran van 3000 nog bestaat, zo niet dan is deze song meer dan voldoende inspiratie om deze band nieuw leven in te blazen. Nederland heeft er een funky festivalband annex exportproduct bij.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven