Fujiya & Miyagi – Artificial Sweeteners

Fujiya & Miyagi - Artificial SweetenersErgens tussen The Experimental Pop Band en Fischerspooner mag je deze danceplaat van Fujiya & Miyagi rekenenen. Artificial Sweeteners is alweer de vijfde schijf van het duo en grijpt terug naar Anne Clark-synths, sexy electrofunk, staccato riffs, acid house (“Tetrahydrofolic Acid” is ‘n kneiter van een hit!), rave-parties, vroege Warp-releases, Carl Craig en de legendarische strandfeesten in Brighton. Daar komt het duo tenslotte vandaan. Het collectief grijpt terug naar het debuut Elektro Karaoke In The Negative Style. Het is dus sneller dan je normaliter van Fujiya & Miyagi gewend bent. Dansbaarder ook, met meer effecten en meer songstructuren. Het uitgangspunt van de electropop verloochenen ze niet. Om de lading extra af te dekken is de albumtitel meer dan juist. Ook kunstmatige zoetstoffen zijn meer dan mierzoet. Wen er maar vast aan. Het is glitsch, het is pop, het is electro waar het Bungalow-label vroeger graag wat releases van had willen uitbrengen. Artificial Sweeteners is een afterparty-feestplaat voor die paar mensen die nog net niet uitgedanst zijn en wachten op de eerste bus naar het station in de ochtend. Prima iPhone-gezelschap dus.


mij=Yep Roc/Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven