Highasakite – Silent Treatment

Highasakite_-_Silent_Treatment.jpgTientallen platen komen er iedere week uit. Probeer dan maar eens op te vallen. Daarom helpt het in de muziekbiz, net zoals in het gewone leven, als je een kruiwagen hebt. En helemaal als de kruiwagen Bon Iver heet en je meeneemt op tour, terwijl Justin Vernon de band Highasakite maar één keer live zag. Was het Noorse Highasakite er ook zonder Bon Iver gekomen? Ik denk het wel, want daar is Silent Treatment, het internationale debuut van de band, gewoon te goed voor. Ze vormen een ongewone combinatie van Sigur Ros en Of Monsters and Men, om maar eens in de noordelijke contreien te blijven. Laverend tussen elektronica en folk is Silent Treatment een aangenaam mengelmoesje van stijlen met Ingrid Helene Håvik als sterkhouder. Zij weet de plaat bij elkaar te houden en zorgt ervoor dat je het heel normaal vindt, dat je van een ballad, via een oosters folkdeuntje in de postrock terecht komt. Inderdaad, Silent Treatment is een eclectisch werkje. Met voldoende haken en ogen om het spannend te houden en het nog maar eens op te zetten. Puik plaatje!


mij=Propeller

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven