iET – So Unreal

iET - So UnrealiET is Lisa van Vliegen, een singer-songwriter die het allemaal klein en persoonlijk houdt en soul, pop, folk, een vleugje psychedelica, funk, afrobeat en jazz samensmeedt tot een zeer relaxed voortkabbelend geheel. Da’s niet nieuw, want iET deed dat vorig jaar al op The Kitchen Recordings, deel 1 en 2, samen met o.a. Janne Schra, Shirma Rouse en Stevie Ann. Het verschil zit ‘m in de aanpak. iET’s sterke kant is dat zij nergens de puurheid per song uit het oog verliest. De basis moet tenslotte goed en hecht zijn. Als songs in een geïmproviseerde studio in een keuken overeind blijven, dan weet je dat de songs sterk genoeg zijn. Welnu, dit keer heeft ze echt werk gemaakt van de opnames en producer Russell Elevado aan het werk gezet. Hij werkte eerder met Erykah Baduh, d’Angelo en Alicia Keys, dus dan snap je wel dat hij zijn tijd niet komt verdoen aan wat songs die niet zouden deugen. iET gaat op dit diverse album voor de dromen en het overwinnen van angsten. Ze laaft zich aan de wereld tussen fantasie en werkelijkheid. In haar visie bestaan hokjesgeesten niet en blijft ze, ook in het bijzijn van een topproducer, gewoon doen wat het beste aanvoelt. En, als dat dus inhoudt dat ze wil teruggrijpen naar een folkpop-riedeltje, dan doet ze dat. Dat weet ze klakkeloos in te passen tussen de zwoele zomeravond-soul of de schijnbaar voortkabbelende niemendalletjes. iET doet het er helemaal niet om, maar laat stiekem zien en horen wat ze kan. En dat is een hoop. Zelfs op de verborgen extra track, een Pink Floyd-cover weet ze de beladen lading van Dark Side Of The Moon om te zetten naar een vleug van droompop, gedragen door vocalen die blijkbaar alles aankunnen.


mij=Analogypsy

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven