Lend Me Your Underbelly – Giant Tadpoles Among Us

Lend Me Your Underbelly - Giant Tadpoles Among UsIk las ergens de volgende zinsnede: ‘there’s something autumnal about this cd’. Da’s echt het understatement van het jaar! Ik ben niet zo’n suïcidaal typetje maar jongens toch, wat zou ik na het beluisteren van deze plaat een zin hebben om met een sierlijke zweefduik op het traject Haarlem-Leiden terecht te komen, net voordat de trein van 06.58 richting Laan van NOI optrekt tot 140 km per uur! Waarschijnlijk bedoelt de man dat de herfst in zijn optiek gelijk staat aan de Sombermans Acties die beklijven na het beluisteren van deze cd. Ergens is het ook wel weer prachtig. Zeker in het ingetogen pianowerk dat afgewisseld wordt met de haast falset-gespeelde gitaarpartij. Lend Me Your Underbelly ademt zwartgalligheid als ‘n sinistere Jacco Gardner die verborgen songs van Syd Barrett bij The Velvet Underground heeft ontdekt. Soms psychedelisch en bezwerend, soms verzonken in gitzwarte gedachten en soms zo dromerig als je eerste bewuste nachtrust na twee weken coma. Lend Me Your Underbelly is het soloproject van de Utrechter Christian Berends die je wellicht kent als gitarist Harfst-Ruus van de blackmetalband Salacious Gods of als bassist van rockband Downburst. Een ding weet ik zeker, als Lars van Trier ooit nog eens een gitzwarte bewerking gaat maken van Melancholia, dan moet hij onbetwist aankloppen bij Berends. Het kan niet anders of alleen hij is in staat om een soundtrack af te leveren die de waan van alledag doet vergeten. In de tussentijd zou hij dit werk eens kunnen voorleggen aan de heren van Motorpsycho, die zullen versteld staan.


mij=Epigenetic

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven