Plague Vendor – Free To Eat

Plague Vendor - Free To EatPunkrock is er in vele soorten en maten. Neem Plague Vendor, een bandje uit Whittier, CA. In eerste instantie ga ik bij het beluisteren op zoek in mijn platenkast naar The Gun Club, Wall Of Voodoo en The Wipers. En net op het moment dat ik alles gehoord dacht te hebben en Plague Vendor steeds sneller, intensiever en schizofrener klinkt in de songs “Cursed Love, Hexed Lust” en “Breakdance On Broken Glass” komt mij ter ore dat The Mars Volta onder de naam Antemasque weer teruggaat naar een At The Drive In-geluid. En het sterke is; je hoort het allemaal gewoon terug op dit intense debuutplaatje Free To Eat van het energieke kwartet. Ergens tussen wave, punkrock, psychobilly, garage en Cramps-achtig gitaarwerk blèrt Plague Vendor zijn frustraties van zich af. In minder dan twintig minuten piept, giert en echoot de band alsof de band in zijn eentje de verzamelaar Rockabilly Psychosis And The Garage Disease heeft heruitgebracht. En dat doen de vier heren met één gezamenlijke passie: humor. Het kwartet heeft een voorliefde voor bezeten en bevlogen culthelden, van maniakale driften van Screaming Jay Hawkins tot en met de oprechte spitsvondige tirades van oer-standup-comedian Andy Kaufman. Je hoort het allemaal terug in amper 2-akkoordenpunk. Een knappe herprofilering van een verloren gewaand genre.


mij=Epitaph

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven