Sebastian Bach – Give ‘Em Hell

Sebastian Bach - Give 'Em HellKijk nou! Gitarist/bassist Nick Sterling is met slaande deuren vertrokken na het vorige album en Sebastian Bach heeft in de opengevallen posities voorzien met gitarist Devin Bronson (met tot nu toe de band van Avril Lavigne als zijn grootste wapenfeit) en… Duff McKagan. De onduidelijke status van Velvet Revolver heeft McKagan prettig opgevangen met zijn eigen band Loaded, de heerlijke heavy blues van Walking Papers, een rondje concerten met ome Axl en nu ook de opnamen voor Give ‘Em Hell. Bach ruziet graag en veel – momenteel vooral met Nikki Sixx -, maar muzikaal is het steeds wel weer heel behoorlijk wat hij uitbrengt, niet in het minst door de mensen die hij inschakelt. Naast Bronson en McKagan zijn dat drummer Bobby Jarzombek (Halford), producer Bob Marlette en voor kleinere bijdragen gitaristen John 5 (Rob Zombie) en Steve Stevens (Billy Idol). En Bach weet catchy rocksongs met anthemkwaliteiten te schrijven. Uiterst onhip, maar hij houdt er stug aan vast. En gelijk heeft ‘ie, want ook op Give ‘Em Hell staan weer wat kneiters. Opener “Hell Inside My Head” en “Push Away” bijvoorbeeld. Het zijn dan wel een dertien-in-een-dozijn-songs qua compositie, maar Bach en consorten maken er een feestje van. Ook “Temptation” (met John 5) is erg lekker. Ook de productie is weer prima gedaan door Marlette. Toch is het niet allemaal zo goed. Devin Bronson is helaas een veel minder op de voorgrond tredende gitarist dan Nick Sterling. Hij is een man van de powerakkoorden en ligt moeiteloos een heavy basis voor de songs, maar is geen testosterongitarist zoals die er bij de muziek van Sebastian Bach eigenlijk wel bijhoort. Geen overmaats ego is in de dagelijkse omgang vast wel zo prettig, zeker bij een haantje als Bach. Muzikaal is het echter een tekortkoming in een band als deze. Bovendien lopen de stijlen op dit album lopen soms ver uit elkaar, en als je het mij vraagt wat té ver. Meer dan eens gaat het richting Marilyn Manson, in de April Wine-cover “Rock ‘n Roll Is A Vicious Game” lijkt Bach Kid Rock naar de kroon te willen steken. Het maakt dat Give ‘Em Hell een wat onevenwichtig album is. Nog steeds moeiteloos boven de middelmaat, maar toch…


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven