Brave Black Sea – Fragments

Brave Black Sea - FragmentsFucking hell! Dat niemand ooit op het idee is gekomen om Ian Astbury van The Cult de zangpartijen van oude Kyuss- of QOTSA-platen te laten inzingen! Op dit moment is dat niet echt meer nodig want de wereld maakt kennis met Brave Black Sea en zanger en gitarist Damon Garrison. Hij en gitarist Chris Hale speelden ooit bij Slo-Burn. Bassist Clint Cunningham en drummer Alfredo Hernandez (QOTSA en Kyuss) hebben ook een aardig c.v. Samen zijn de heren onder de noemer Brave Black Sea een rockbandje gestart dat het beste bij elkaar schraapt van Foo Fighters, QOTSA, Kyuss en groteske, meeslepende rock. Met name in de opener “Running Away” klinkt Garrison als een kruisbestuiving tussen Ian Astbury en John Garcia. Een paar songs verder heeft Garrison het in zich om te wedijveren met een zanger als Scott Weiland. Dat de songs teruggrijpen naar ZZ Top, punk, grunge van Soundgarden en de donkere bluesrock van Sister Double Happiness en Masters Of Reality is bijzonder fraai en tot in de perfectie uitgevoerd. Het tandem Cunningham/Hernandez is ijzersterk. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom Josh Homme de drummende houthakker heeft laten gaan. Muziekliefhebbers van het bijna-dood-genre stonerrock hebbn er in elk geval megavette rockplaat bij die aan alle kanten klopt.


mij=V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven