The Graviators – Motherload

The Graviators - MotherloadThe Graviators is een relatief jonge band, die ergens in de loop van 2009 haar oorsprong vond diep in een duister woud van Zweedse makelij, dat overigens op generlei wijze verwant is aan die vierletterige meubelgigant. Even duister als het woud in kwestie is bij tijd en wijle de muziek, zwaar leunend op groovende riffs en laaggestemde gitaren. Dat met enige regelmaat leentje buur wordt gespeeld bij het lichtend voorbeeld Black Sabbath mag de pret geenszins drukken. Het Zweedse gezelschap herbergt een surplus aan vakmanschap en etaleert dat met veel elan en gevoel voor ritme en dynamiek op het inmiddels derde baksel getiteld Motherload. Dat het niet louter doom en stoner is wat de klok slaat, blijkt wanneer psychedelische klanken en ijl gierende keyboards hun opwachting maken in diverse nummers die soms jamachtige proporties aannemen, waar de kenners zich zeker al likkebaardend bij zullen verkneukelen van plezier. Mede hierdoor vormt de band een vreemde eend in de stonerbijt en verkrijgt het ondanks de gelijkenis met Ozzy en consorten alleszins bestaansrecht met een smakelijke mengelmoes van authentieke stijlen.


mij=Napalm

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven