The Men – Tomorrow's Hits

The Men - Tomorrow´s Hits´Does Humor Belongs In Music?, vroeg wijlen Frank Zappa zich af. Zolang het subtiel is wat mij betreft wel, grappen die je vaker hoort gaan immers al gauw vervelen. De titel Tomorrow´s Hits is zo´n grap. Allereerst is dit geen greatest hitsalbum en ten tweede is het uit Brooklyn afkomstige The Men geen hitband. Zij moeten het hebben van de albums. Elk album vertelt qua muziekrichting weer zijn eigen verhaal en het was maar weer de vraag welke kant ze op nummer vijf op zouden gaan. Vreemd genoeg – voor The Men althans – staat dit album niet mijlenver af van de voorganger Open The Door. The Men zoekt het hier in de countryrock waar een band als Wilco groot mee werd en voor de gedeelten dat er blazers opduiken wil ik er Bruce Springsteen ook wel bijhalen. Luister maar eens naar “Another Night”. De plaat blijkt overigens al opgenomen te zijn voor de opnames van het vorig jaar uitgekomen album en daarmee durf ik voorzichtig te stellen dat ze muzikaal in een genre aan het landen zijn. In de acht nummers die bij elkaar zo´n 36 minuten klokken geven ze in ieder geval waar voor hun geld. Tracks waar je even voor moet gaan zitten, maar dan langzaam hun geheim prijsgeven. Mijn favoriet is de rocker “Different Days” waar het helemaal los gaat. Begin julli doen ze Europa aan, eenmalig op Roskilde. Maar het lijkt me dat er her en der nog wel wat optredens bijkomen. Hou ze in de gaten.


mij=Sacred Bones

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven