Various Artists – Ronnie James Dio This Is Your Life

Various Artists - Ronnie James Dio - This Is Your LifeU weet van mij inmiddels wel dat ik dol ben op coversalbums. Ik ben steeds heel blij met de covers die Neal Morse solo of met Transatlantic opneemt en ook het Deep Purple-tribute Re-Machined heeft de nodige rondjes gedraaid in mijn cd-speler. Bij het Ronnie James Dio tribute-album This Is Your Life had ik vooraf zo m’n twijfels. Om te beginnen moet je van goeden huize komen om zelfs maar in de buurt van Ronnie James Dio te komen en daarnaast was het een wat opmerkelijk allegaartje van deelnemende artiesten. Sommige bijdragen waren al bekend van eigen coversalbums, zoals die van Anthrax (“Neon Knights”) en Adrenaline Mob (“The Mob Rules”), en naast oud-Dioleden en usual suspects als Lemmy, Rob Halford en Glenn Hughes waren er ook acts als Tenacious D, Scorpions, maar ook Halestorm en Killswitch Engage aangezocht. Zal ik u eens iets vertellen? Het is een fantastisch tribute geworden. Natuurlijk is de zang niet van het niveau van Ronnie James Dio, maar de versies op dit album zijn over het algemeen lekker heavy gehouden. Zelfs Tenacious D (met folkmetalfluit!) en Metallica (dat dé zeperd van het Deep Purple-tribute verzorgde) vallen niet uit de toon. Ieder zal zijn favorieten hebben op dit album (die van mij is “Starstruck” van Motörhead en Saxons Biff Byford), maar waar ik het bij niet al deze bands of artiesten een heel album uithoud, zorgen het sterke songmateriaal en de inzet van elk van de deelnemers dat dit album van begin tot eind fraai en verrassend evenwichtig blijft. De afsluiter is het titelnummer, een semi-pianoballad van Ronnie James Dio zelf, afkomstig van het Dio-album Angry Machines. Jammer blijft wel dat twee tracks (Strypers eerder verschenen versie van “Heaven And Hell” en Dio Disciples – “Stand Up And Shout”) alleen op de Japanse versie te vinden zijn en eentje (Jasta – “Buried Alive”) als digitale bonus. Een naar potje geldklopperij, ook als de opbrengst deels naar het Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund gaat. Voor de rest is het alleen maar genieten met Ronnie James Dio – This Is Your Life.


mij=Rhino

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven