Orcas – Yearling

Orcas - YearlingGelukkig krijgen we geen gekerm van walviskalveren te horen, maar new age is Orcas’ muziek zeker. Op een goede manier, dat wel. Yearling staat vol met het soort vederlichte shoegaze-pop waar de synthesizer bij nadere beluistering een gitaar kan zijn, of een flard van een zanglijn. De kern van de liedjes bestaat vaak uit repetitieve melodiepatronen. We herkennen daarin de hand van minalism-componist Irisarri, die de ene helft van het duo vormt. Singer/songwriter Benoít Pioulard zingt ‘r met voorzichtige stem bij. Op een vocoder-filtertje meer of minder wordt hier niet gekeken, waardoor Pioulards vocalen etherisch ronddartelen, vergelijkbaar met Bon Ivers tweede. “Half Light” is het fraaiste resultaat. ‘It’s killing me, in a way I can’t do on my own’, klinkt het in het tranentrekkend mooie refrein. Als de drums zich in “An Absolute” met een klein hupje in gang trekken hoor ik het ineens. Dit is de dromerige Morr-versie van de prog van Midlake. Organisch en smooth tegelijk. Fijne plaat.


mij=Morr/Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top