Alcoholic Faith Mission – We Stop The World From Falling

Alcoholic Faith Mission - We Stop The World From FallingNet over de Nederlandse grens voorbij Arnhem houdt een dorp moedig stand tegen popmuziekpessimisme, namelijk Haldern. Het is bekend van een popfestival met internationale artiesten (en niet de geringste) en heeft dan zo´n 5000 bezoekers (evenveel als inwoners). Maar Haldern biedt meer: een popbar (hier trad bijvoorbeeld onlangs George Ezra nog op), een popstudio, een popshop en zelfs een poplabel. Op dit Haldern Pop Recordings komt nu een album uit van Alcoholic Faith Mission (AFM). Het verhaal was compleet geweest als de leden ook uit Haldern kwamen, maar daar heeft het dorp kennelijk niets in de aanbieding. En zo krijgen zes Denen de kans om een album op te nemen. Gek genoeg zijn ze vooral bekend in Amerika, waar naar het schijnt hun eerste vier albums uitkwamen – ze staan overigens wel op Spotify. We Stop The World From Falling Apart is niet hun vijfde album, maar een soort van ´best of´. Al gingen ze wel de studio in om alles nog eens op te nemen in de versie die past bij de band van nu. AFM heeft muzikale raakvlakken met Arcade Fire, om een beetje de richting aan te geven. Maar ook met een Beautiful South (maar dan minder braaf) en als zangeres dan die van Wir Sind Helden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vaak moest draaien om er een beetje in te komen. Het is niet de band met het perfecte popliedje, maar wel een die gaat voor een mooi arrangement met (samen)zang, gitaar, elektronica en ritme. Het best bevalt me de muziek als het uptempo gaat, zoals in “Throw Us To The Wolves”, “Dancing Fools” en “Nut In Your Eyes”.


mij=Haldern Pop Records/Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven