Beth Hart, Joe Bonamassa – Live In Amsterdam

Beth Hart & Joe Bonamassa - Live In AmsterdamGisteren zat ik naar het Pinkpop-optreden van Joe Bonamassa te kijken en verzuchtte ik op Twitter dat de man een van mijn favoriete gitaristen is, maar de uitstraling heeft van een pakkie boter. Dan is de combinatie met de charismatische Beth Hart natuurlijk ideaal. En eerlijk is eerlijk, de video’s van Live In Amsterdam zijn ook helemaal niet verkeerd. Op cd hoor ik dat gek genoeg niet terug. Ik vond beide studio-cd’s van het duo Hart/Bonamassa zeer geslaagd en als liefhebber van live-cd’s zou ik een gat in de lucht moeten springen van dit album, en toch is dat niet gebeurd. Bonamassa is een van de meest productieve muzikanten van het moment. Naast zijn ‘gewone’ solowerk waren daar de afgelopen jaren het Viennaproject, de 4-dvd-set Tour de Force, de albums met Beth Hart, met Black Country Communion en met Rock Candy Funk Party. Het is bijna een bluesfabriek geworden. En dat wreekt zich voor mijn gevoel hier, vooral omdat de vaste studioband van Kevin Shirley is. Vakkundige muzikanten die de blues, soul en funk prima over het voetlicht kunnen brengen, maar het zijn ook sessiemuzikanten die zich ondergeschikt maken aan het project. En of het nou ligt aan de reeks projecten van initiatoren Kevin Shirley, Joe Bonamassa en diens manager Roy Weitz of aan de achtergrondmuzikanten, op Live In Amsterdam lijkt het spelplezier dat je ziet op video het in de vertaling naar cd te verliezen van de routine. Er wordt een rij klassieke covers doorgejast waarbij Beth Hart haar sprankelende, enthousiaste zelf is, maar waarbij een deel muzikaal uitstekend wordt uitgevoerd zonder dat het echt wil vlammen. Zeker als je luistert naar Harts eigen live-album Live In Paradiso hoor je een verschil in beleving van heb ik jou daar. Op cd had ik graag meer gehoord als de afsluitende “Antwerp Jam”. Daar hoor je pas goed dat dit allemaal wereldmuzikanten zijn. Maar meteen daarna is de cd afgelopen. Live In Amsterdam is ‘gewoon’ erg goed, waar ‘ie fantastisch had moeten zijn. Misschien is dit typisch zo’n live-album dat je op dvd moet aanschaffen.


mij=Mascot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven