Fullduplexx – Modern People

Fullduplexx - Modern People.jpgEen trombonist op File Under? Ik geloof niet dat we er eerder eentje zoveel aandacht hebben gegeven. Fullduplexx is de band van Louk Boudesteijn, componist en trombonist. Zijn sextet bestaat uit – uiteraard – hemzelf, gitarist Ferhan Otay, toetsenist Rein Godefroy, bassist Michael van Schie, drummer Pim Dros en saxofonist Mete Erker. Hun debuutalbum heb ik niet gehoord, maar leunde volgens de bio op funk en electro. Op Modern People is daar weinig van terug te horen. Jazz in grote bezetting is de kortst mogelijke omschrijving van Modern People. Want de band is hier uitgebreid met een extra blazersensemble (zeven man sterk!). Het aardige is – zeker afgaande op openingstrack “Call 12013” – dat dat volume vaak niet te horen is. Trombone en drums openen het album, langzaam aangevuld met meer instrumenten. Atmosferisch, beeldend en, in de wat woestere momenten, het geluid oproepend van Frank Zappa anno Waka Jawaka. En die gitaar in “Sayonara Miss Penelope” is om verliefd op te worden.


mij=Embrace Recordings

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top