Hugh Coltman – Zero Killed

Hugh Coltman - Zero KilledAls je op je curriculum vitae hebt staan dat je de voorman was van de Britse bluessensatie The Hoax, dan mag je daar trots op zijn. The Hoax stopte er in 1999 mee. Inmiddels zijn ze vanaf 2013 weer op tournee met een kersvers album op zak. Maar eigenlijk had het nooit zover mogen komen, en dat is niet onaardig bedoeld. Voorman Hugh Coltman verhuisde namelijk naar Frankrijk waar hij uiteindelijk in 2012 het prachtige Zero Killed uitbracht. De release kwam echter niet verder dan Frankrijk en Coltman moest de rechten terugkopen om deze release verder te kunnen verspreiden. En zo is Zero Killed pas vanaf eind 2013 ook bij ons verkrijgbaar, terwijl alle aandacht naar The Hoax gaat. Met blues heeft Zero Killed weinig te maken. Coltman is hier op de singer-songwritertoer en zet zijn songs kracht bij door een orkestrale aanpak. Meestal ben ik daar niet zo’n fan van, maar wat is dat hier fantastisch gedaan. Het klopt gewoon. In navolging van Glen Hansard, die een zelfde grap uithaalde, zou hij toch veel meer aandacht verdienen. Waar ik sommige albums na een paar keer wel gehoord heb, is dit een release die ik keer op keer met plezier opzet en die eigenlijk alleen maar groeit.


mij=La Planque

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven