Maxïmo Park – Too Much Information

maximo_park-too_much_information.jpgDit is teststukje 3 van uw webmaster, die bezig is om een fout op deze weblog op te lossen die al jaren optreedt: alle diacrieten (letters met accenten) werden verkeerd gecodeerd. We gebruikten de default Zweedse latin1-karakterset van MySQL waardoor Röyksopp er uitzag als R@*#&ksopp, ofzo. Binnenkort niet meer, nu is het UTF8. Nu alleen nog de oude stukjes en tags omzetten… die zijn nog niet goed.
Hier snapt u waarschijnlijk geen bal van maar ja, met welke band kan ik het nu beter testen dan Maxïmo Park? Met het trema op de i, uiteraard. Hun recente plaat Too Much Information is eerlijk gezegd iets minder bijzonder dan hun oudere werk. Het klinkt een beetje alsof Franz Ferdinand wat minder pulserend en scherp is gaan spelen. Nou ja. Naar Maxïmo Park luister je natuurlijk voor de teksten. Paul Smith is geen Morrissey, maar heeft genoeg te melden. Het superuitgebreide tekstboekje bevat zelfs een paar tips voor ‘recommended reading’ (Roberto Bolaño, Lydia Davis, Don DeLillo, Alan Warner) en ‘recommended viewing’ (A Litany for Survival: the Life and Work of Audre Lorde en What Is This Film Called Love?).
Hier is nog een remix van “Midnight On The Hill” door Vessels, de band die bekend is van zijn covers van abstracte electronica.


mij=Daylighting / PIAS

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven