Timo Tolkki’s Avalon – Angels of the Apocalypse

Timo Tolkki's Avalon - Angels of the ApocalypseSinds zijn vertrek uit Stratovarius heeft Timo Tolkki niet stilgezeten. Nog niet zo lang geleden was hij bijvoorbeeld betrokken bij Ring Of Fire’s Battle Of Leningrad. Maar zijn geesteskindje is Avalon, een project in drie delen met gastvocalisten. De muzikanten voor deel twee daarvan, Angels Of The Apocalypse, zijn twee oud-Stratovariuscollega’s, namelijk drummer Tuomo Lassila en toetsenist Antti Ikonen, terwijl Tolkki zelf gitaar, bas en ook keyboards voor zijn rekening neemt. De rollen van de diverse hoofdpersonen worden uitgevoerd door o.a. David Defeis (Virgin Steele), Zach Stevens (Circle II Circle, ex-Savatage), Fabio Lione (Angra) en onze eigen Simone Simons (Epica) en Floor Jansen (ReVamp, Nightwish). Helaas is het het instrumentale deel dat ernstig tekortschiet op Angels Of The Apocalypse. Bij bombastische metal moet het heavy en dynamisch klinken en dat doet het geen van beide. De drums klinken vlak, met een soort geluid van natte kranten. Ook bij de bas en slaggitaren is het geluid zodanig afgevlakt dat er amper dynamiek in zit, terwijl de toetsen voorspelbaar als een soort stopverf overal tussenin gefrut worden. Als dan de gastvocalisten – met name de dames – wèl goed klinken krijg je het effect dat de zang er zomaar bovenop lijkt te liggen, zonder enige organische verbondenheid met de muziek. Halen de songs het dan nog een beetje op? Nou nee. Voorspelbaar, braaf en gewoon niet zo bar interessant. Deze plaat verdient maar één ding: dat u ‘m links laat liggen.


mij=Frontiers/Rough Trade

6 reacties

  1. Sinds zijn vertrek uit Stratovarius is het langzaam bergafwaarts gegaan met de muzikale producten van Dhr Tolkki. Zonde. Ik verlang met weemoed terug aan die oude tijd.
    Eddy: dan was het laatste stukkie steil naar beneden….
    Ik had er ook hoge verwachtingen van, maar ik vind hem ook tegenvallen 🙁 Jammer, maar helaas.
    Blizzard: ik had er géén verwachtingen van, en nóg viel ‘ie tegen. Kejjenagaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven