The 101's – For The Years

The 101's - For The Years‘Beetje Hot Water Music enzo’, dat zegt de baas van het White Russian-label dan op een onbezonnen moment op Facebook. Laat dat ‘beetje’ en ‘enzo’ er maar af. Sinds 2006 maakt het Eindhovense 101’s prettig in het gehoor liggende poppunk. Denk daarbij aan de pakkende refreinen van de oude Get Up Kids, Frank Turner en Alkaline Trio en vermeng dat met de bravoure van een Sum41 zonder overdreven ‘hooks’. De productie van dit volwaardige debuutalbum was in handen van Robin van Loenen die we kennen als de zanger van Destine. Troy Glessner die werkte met o.a. Underoath en August Burns Red tekende voor de mastering. Wat krijg je dan? Loepzuivere, compacte songs waarin drums, gitaren en zang stuk voor stuk tot hun recht komen. Alles op zijn plaats. Zanger Andy Vossenberg beschikt over een zeer Amerikaans klinkend punkrock-timbre dat authentiek, vol en rond is, zowel in zijn schreeuwerige uithalen als in de ingetogen, rustieke passages. Laat de heren van 101’s alsjeblieft de aanstekelijkheid van de pure punkpop behouden en binnen enkele minuten de luisteraar steeds meenemen van de ene naar de andere overwinningsroes. Meebrullen mag, net als luchtgitaar spelen. Geniet van het jachtige drumwerk en let op de briljante refreintjes.


mij=White Russian

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven