The Freeborne – Peak Impressions

Freeborne - Peak Impressions.jpgDeze heruitgave op Arf! Arf! Records meegeteld, zijn er nu vijf reissues van Peak Impressions, waarvan twee onofficiële. En dat voor een band waar vrijwel niemand ooit van gehoord heeft buiten kringen van fanatieke psychedelica- en sixtiesverzamelaars. The Freeborne kwam uit Boston, bestond twee jaar en bracht een LP – deze dus – en een single uit, speelde een aantal voorprogramma’s voor roemruchte bands (The Velvet Underground, Tim Hardin, Canned Heat), maar wist nooit succes te halen buiten Boston. De verklaring daarvoor ligt volgens de bijzonder uitgebreide liner-notes in de leeftijd van de bandleden. De meeste psychedelische bands uit die tijd bestonden uit college kids, de leden van The Freeborne zaten nog op de middelbare school en konden dus in de meeste clubs niet optreden en ook niet ver reizen. Terwijl hun muzikale kwaliteiten buiten kijf stonden (ze waren allemaal multi-instrumentalisten). Andere verklaringen: de ook voor die tijd spuuglelijke hoes van Peak Impressions, het feit dat ze de enige popband op hun platenlabel waren, en dat dit album nogal onevenwichtig was. Want de nummers klinken prima geproduceerd, maar zijn òf behoorlijk poppy (“Images”, “Land of Diana”, “Inside People”), of erg experimenteel (“Sadly Acknowledged”, “But I Must Return to Frenzy”, “A New Song for Orestes”).


mij=Arf! Arf! Records / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven